Prajitura cu Mere si Crusta de Nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat :
  • -200 g faina
  • -125 g branza de vaci
  • -125 g unt moale
  • -125 g zahar pudra
  • -1 plic praf de budinca de vanilie sau lamaie
  • -1 plic praf de copt
  • -1 praf de sare
  • -3 oua
  • -600 g mere
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • Crusta :
  • -75 g unt
  • -75 g faina
  • -75 g nuci macinate
  • -2 linguri zahar
  • -1 lingurita scortisoara
  • Pentru ornat si servit :
  • -frisca batuta cu zahar vanilat

Mod de preparare

Blat:
Decojiti merele, taiati-le cubulete si stropiti-le imediat cu zeama de lamaie sa nu se oxideze.

Incingeti cuptorul la 200 grade.

Bateti untul spuma cu zahar si sare. Inglobati pe rand ouale, apoi branza de vaci, urmata de faina cernuta cu praful de copt si praful de budinca. Adaugati merele cu zeama de lamaie cu tot si puneti aluatul intr-o forma rotunda de tort cu pereti detasabili (diametrul 26 cm), tapetata cu hartie de copt.

Crusta:
Topiti untul si lasati la racit. Amestecati faina cu nuca macinata, zaharul si scortisoara. Adaugati untul topit si omogenizati, apoi repartizati uniform acest aluat sfaramicios peste blatul din tava.
Dati la cuptorul incalzit, la foc potrivit, pentru 40-50 min sau pana ce este copt si frumos rumenit.

Scoateti din cuptor si tava si lasati la racit pe un gratar.
Ornati sau imbracati cu frisca batuta.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc

Clafoutis este un fel de budinca frantuzeasca, extrem de versatila, putand fi preparata in sute de variante , dulci sau...

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj