Prajitura cu mere si cafea (de post )

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml cafea preparata mai slabuta
  • 6 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3-4 linguri margarina topita
  • 1/2 cana stafide
  • 1 cana mere(decojite) taiate cubulete
  • 1 plic praf de copt,esenta rom,vanilie
  • zahar farin
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se amesteca intr-un vas:faina ,zaharul,cafeaua si praful de copt,pana se omogenizeaza. Apoi se adauga si margarina topita,trebuie sa arate ca o compozitie de chec.

Se unge o tava cu ulei se tapeteaza cu faina si se toarna aluatul se aseaza merele si stafidele , distribuindu-se uniform pe toata suprafata.Se da la cuptor penrtu 20-25 min.

Se lasa sa se raceasca bine in tava apoi se pudreaza cu zahar farin amestecat cu zahar vanilat.

Este o prajitura simpla si care se face rapid!

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Mancarica de legume gratinata

Luscos Ardelenesc