Prajitura cu Mere `Marina`

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Compozitia 1 (solida) :
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • Compozitia 2 (lichida) :
  • 2 oua (eu am pus 3)
  • 200 g smantana
  • 125 iaurt simplu
  • 100 g zahar (de trestie spune reteta, al meu nu stiu de ce era)
  • 1 kg mere curatate si feliate
  • 1-2 lingurite scortisoara (dupa gust)

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele din prima compozitie pana se obtine un amestec neomogen. Se pun 3/4 din aceasta compozitie intr-o tava cu fundul detasabil ce a fost unsa in prealabil cu unt si faina (eu am folosit si hartie de copt).

Se pun merele taiate felii, se pudreaza cu scortisoara (eu am facut asta in 2 etape: mere, scortisoara, mere, scortisoara). Si apoi se adauga ultimul sfert din compozitia solida. Se da la cuptor la 160 de grade timp de 25 de minute.

Intre timp se amesteca si ingredientele lichide. Se bat ouale cu zaharul pana acesta se topeste, apoi se adauga smantana si iaurtul.

Dupa cele 25 de minute se scot merele din cuptor, se toarna compozitia lichida peste ele si se dau iar la cuptor pentru 50 minute la 160 de grade.

Se poate servi calduta. Eu o prefer rece.
Din momentul in care am pus compozitia lichida, eu am pus o tava suplimentara sub tava prajiturii, ca sa ma asigur ca nu se arde pe fund. De asemenea, din cele 50 de minute tinute in cuptor in partea a doua, 40 de minute am tinut-o acoperita cu staniol, sa nu se arda.

Cred totusi ca e cuptorul meu ciudat, ca in reteta originala nu era nimic mentionat in legatura cu aceste masuri suplimentare.
Sursa retetei: Blogul La mia cucina_Bucataria mea

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu capsuni

M-am pus tare pe capsuni si pregatesc aproape orice dulce cu ele, dar cine nu ? Reteta de la fetele de la Savori Urbane.

Desert tort cu capsuni
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj