Prajitura cu Mere Fara Gluten

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • 1/2 cana miere (~ 172 g)
  • 1/3 cana + 2 linguri unt (75 g + 28 g)
  • 1/2 cana piure de mere
  • 2 oua
  • 1 lingurita vanilie
  • 1/2 cana lapte de soia
  • 1 3/4 cana faina de orez brun (260 g) – eu am pus faina de orez alb
  • 1/2 cana amidon (70 g)
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 1/4 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 mere mari (in tava mea au intrat 2, 5 mere)
  • Piure de mere:
  • 1 mar

Mod de preparare

Pentru a face piureul de mere, am dat un mar pe razatoare si l-am pus pe foc, pana a scazut sucul (maxim 10-12 minute). Il puteti inlocui si cu gem de mere, insa va iesi un pic mai dulce prajitura.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Intr-un vas mare amestecati mierea de albine su 1/3 cana unt. Adaugati ouale si piureul de mere si amestecati din nou. Puneti vanilia si laptele de soia.

Intr-un vas separat amestecati faina si amidonul, 1 lingurita de scortisoara si sarea. Adaugati ingredientele uscate peste compozitia umeda si bateti pana se omogenizeaza.

Folositi o tava cu fundul detasabil, cu diametru de 20-25 cm (a mea are 24 cm). Acoperiti-o cu hartie de copt. Ungeti hartia cu unt si presarati putina faine de orez brun (eu am folosit faina de orez alb). Turnati aluatul in tava. Curatati merele si taiati-le felii si distribuiti-le ordonat de-a lungul perimetrului tavii.

Separat, combinati cele 2 linguri ramase de unt cu un sfert de lingura de scortisoara. Stropiti merele (eu le-am uns cu un penson) si coaceti timp de 30-35 de minute sau pana cand prajitura trece testul scobitorii.

e mai buna rece. Fiind facuta cu faina de orez, e sfaramicioasa cat e calda (nu exagerat, insa). e foarte consistenta, mult mai consistenta decat prajiturile cu faina de grau.

Se poate pudra cu zahar fin inainte de servire.

Valori nutritionale pentru o portie:
~202 calorii
~ 19 g grasimi
~7 g proteine
~34 g carbohidrati
~4 mg colesterol
~ 282 mg sodiu

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Jeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade. Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie. La...

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti