Prajitura cu Mere A Soacrei Mele

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 1 kg de mere
  • 200 gr faina de prajituri
  • 50 gr unt + inca citeva cubulete mici +untul pentru uns tava
  • 80 gr zahar + citeva linguri de presarat pe prajitura
  • 12 gr praf de copt
  • pesmet
  • coaja rasa de la o lamiie biologica
  • lapte cit este nevoie (citeva linguri maxim 1/2 de pahar)

Mod de preparare

Spalam merele si le taiem in sferturi, scoatem si aruncam cotorul si evident cutiuta cu seminte si apoi taiem fiecare sfert in alte 3 bucati.

Frecam ouale spuma cu cele 80 gr de zahar, apoi adaugam untul (50 gr) topit si racit, coaja rasa de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Adaugam laptele cu lingura in timp ce amestecam, trebuie sa obtinem un aluat moale, (cam ca un gris cu lapte pentru biberon) .

Ungem tava cu putin unt la temperatura camerei si presaram pesmet, varsam aluatul si il intindem bine sa fie uniform in tava, adaugam peste aluat cuburile de mere in asa fel incit sa acopere tot aluatul. Asezati mici bucatele de unt ici si colo peste mere (putin) si presarati zahar tos (vreo 2 linguri) peste mere.

Coaceti la 200°c in cuptorul gata incalzit cca 45 minute.
Tava este cea rotunda cu diametrul de 30 cm
Eu am presarat la sfirsit cand era calda niste zahar pudra, dar nu trebuia.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert negresa cu banane si alune de padure

In ultima vreme fac multe retete simple si rapide. Asta din lipsa timpului care parca a ,,intrat in sac”. Aceasta este...

Desert negresa cu banane si alune de padure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj