Prajitura cu Mere (8)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar de lapte sau sifon
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura de scotrisoara
  • 2 oua
  • 800 gr faina sau cat se cere ca sa iasa un aluat moale si sa permita intinderea lui in 2 foi
  • 2 linguri pesmet fin
  • 1 ou pentru uns prajitura deasupra
  • 1,5 kg mere rase

Mod de preparare

Se freaca ouale intregi cu sarea cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema, se adauga, la fel ca la maioneza, uleiul, apoi laptele, praful de copt si faina cernuta. Se framanta un aluat moale pe care il dam in 2 parti egale.

Se intinde o foaie. Se asaza iin tava (reteta este pentru o tava de marimea celei de aragaz), neunsa si se presara cu pesmet in strat subtire, se pun merele rase si amestecate cu zahar dupa plac, aromate cu scortisoara, vanilie etc. Se intinde si cea de a doua foaie care se pune deasupra merelor apasind usor cu palma ca sa faca priza.

Se unge prajitura cu un ou batut si se da la cuptorul deja incalzit la foc potrivit pentru circa 45-50 de minute. Se taie calduta in patrate.
Se serveste caduta sau rece pudrata cu zahar farin sau nu. Prajitura are deja o fata lucioasa de la oul cu care am uns-o.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu malai si branza

O prăjitură fix pe gustul meu! Am combinat brânza proaspătă cu brânza telemea, bine, nu foarte multă...

Prajitura cu malai si branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj