Se curata merele de coaja si se scobesc in interior. Pudram merele cu nesquik si putin zahar (se pune cate 2 lingurite de nesquik la mar). Intre timp caramelizam vasul cu 10 linguri de zahar de sus pana jos si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se aseaza merele si se da la cuptor pentru 15 minute.
Pasul urmator este facerea blatului. Amestecam ouale cu zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de la lamaie, uleiul, faina si la sfarsit praful de copt dizolvat in toata zeama de la lamaie. Dupa ce amestecam bine, compozitia o turnam peste mere la cuptor. Lasam sa se coaca la foc mediu aproximativ 45 minute.
Dupa ce s-a racit se rastoarna pe un platou.
Optional se poate imbraca in frisca sau se poate presara nuca de cocos (dupa preferinte).
Retete de post economice
Cartofi cu usturoi verde si nautAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.