Ungeti o tava mare de aragaz cu un strat gros de unt (margarina) si presarati uniform biscuitii sfaramati, aproximativ de 1 deget inaltime.
Repartizati merele rase, usor stoarse, apoi presarati uniform zahar si scortisoara pudra, dupa gust.
Turnati blatul pe care-l faceti astfel: bateti spuma tare albusurile cu zaharul, adaugati pe rand galbenusurile sau mixati ouale intregi cu zaharul pana isi tripleaza volumul.
Adaugati la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt sau praful de budinca (faina + amidonul) si inglobati usor, prin rasturnare, de jos in sus, cu o paleta.
Presarati deasupra bucati de nuca prajita, optional.
Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana ce blatul este facut si frumos rumenit.
Lasati la racit in tava, cel mai bine, de pe o zi pe alta.
Serviti portionata.
Sa va povestesc putin din experienta mea cu lemon curd. Acum vreo 7-8 ani, am incercat eu sa pregatesc aceasta vestita crema,...
Desert prajitura cu crema lemon curdEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj