Prajitura cu Mere (10)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -10 mere rase
  • -100 g unt sau margarina
  • -zahar, dupa gust
  • -scortisoara pudra, dupa gust
  • -1 pachet (420g) biscuiti sfaramati- Petit Beurre
  • -nuca prajita, dupa gust, optional
  • Blat:
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar pudra
  • -5 linguri faina sau 2 plicuri praf de budinca de vanilie (lamaie) sau 3 linguri faina + 2 linguri amidon
  • -1/2 pachet praf de copt

Mod de preparare

Ungeti o tava mare de aragaz cu un strat gros de unt (margarina) si presarati uniform biscuitii sfaramati, aproximativ de 1 deget inaltime.

Repartizati merele rase, usor stoarse, apoi presarati uniform zahar si scortisoara pudra, dupa gust.

Turnati blatul pe care-l faceti astfel: bateti spuma tare albusurile cu zaharul, adaugati pe rand galbenusurile sau mixati ouale intregi cu zaharul pana isi tripleaza volumul.

Adaugati la sfarsit faina cernuta impreuna cu praful de copt sau praful de budinca (faina + amidonul) si inglobati usor, prin rasturnare, de jos in sus, cu o paleta.
Presarati deasupra bucati de nuca prajita, optional.

Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pana ce blatul este facut si frumos rumenit.

Lasati la racit in tava, cel mai bine, de pe o zi pe alta.

Serviti portionata.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...