Prajitura cu Mar si Iaurt

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 oua
  • -2 iaurturi nature de 125 gr fiecare
  • -1 pachet de praf de copt
  • -1 pachet de zahar vaniliat
  • -30 gr de unt topit
  • - 2 cutii de iaurt de zahar (folositi ca masuratoare cutiile de la iaurturi)
  • -3 cutiie de iaurt de faina
  • -un mar razuit si taiat in felii subtiri

Mod de preparare

Se bat iaurturile bine cu ouale si cu zaharul si zaharul vaniliat, faina se cerne cu praful de copt si de adauga la compozitie, se amesteca bine si apoi se adauga marul si untul.

Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptorul incalzit la 200 de gr timp de 30 de minute.
Deasupra se va forma o crusta frumoasa.

Se serveste vara cu inghetata langa, sau iarna cu o crema englezeasca.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure

Cotlet de porc in sos de unt cu ceapa verde si piure
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj