Prajitura cu gris

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 8 linguri de gris
  • 500ml lapte
  • zahar vanilat
  • frisca
  • fructe proaspete sau din compot

Mod de preparare

Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul se adauga grisul.
Batem spuma albusurile si le adaugam in compozitie de galbenusuri, amestecand usor de sus in jos , cu o spatula sau lingura de lemn.

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem compozitia. Dam la cuptor la foc potrivit 20-25 min. Intre timp amestecam laptele cu zaharul vanilat,daca va place mai dulce puteti adauga si 1-2 linguri de zahar. Eu nu am pus zahar ca mi s-a parut destul de dulce compozitia,dar fiecare cu gustul lui.

Cand prajitura s-a copt (trebuie sa fie aurie) turnam laptele si mai lasam la cuptor inca 2 minute. Lasam sa se raceasca bine ca prajitura sa se insiropeze (blatul va creste in volum … grisul trebuie sa se umfle).

Se poate insiropa si cu un sirop de zahar ars zeama de compot se procedeaza la fel.

Se orneaza cu frisca se poate pune si dulceata ,gem ,fructe proaspete sau din compot (scurse bine)

O prajitura simpla care se face foarte repede si este ideala pentru zilele calduroase de vara.


Se serveste cu frisca, fructe proaspete sau din compot sau se poate pune si dulceata.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.