Margarina se pune la foc si se inmoaie, se adauga in ea zaharul, cacaoa, mierea, se tin pe foc pana se topeste toata margarina si zaharul (aproximativ 2 minute).
Se ia de pe foc, se adauga esenta de rom si vanilie (daca doriti se poate pune si coaja de lamaie, rasa), nuca macinata si fulgii de ovaz, se pune din nou pe flacara si se amesteca incontinuu 1-2 minute. Aveti grija ca tinde sa se lipeasca de fundul cratitei si sa se arda.
Se toarna compozitia intr-o tava de sticla care a fost unsa in prealabil cu margarina.
Se decoreaza dupa dorinta, sau se lasa asa cum este. Eu am decorat cu zahar caramel pisat si fulgi de cocos si a iesit ceva demential .... bun, bun, bun
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.