Prajitura cu Fructe si Crusta Crocanta

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 110 gr unt moale
  • 200 gr zahar
  • 300 gr faina alba de prajituri
  • 2 linguri praf de copt
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • pentru crusta crocanta (ii) :
  • 100 gr faina
  • 60 gr zahar
  • 150 gr unt
  • fructe: eu am avut putini capsuni deci am pus in tava 2/3 capsuni si 1/3 visine pentru prajituri (de la borcan de anul trecut)

Mod de preparare

-amestecam ouale cu zaharul pina se umfla, devine spumos, adaugam untul si mai mixam pina se incorporeaza bine, apoi varsam laptele si amestecam
-acum adaugam faina trecuta prin ciur si apoi amestecata cu praful de copt si amestecam totul cu o lingura

- punem in tava hirtia de copt pe care mai intii am umezit-o apoi am strins-o in pumn sa sa elimine apa in exces si am sters-o cu o cirpa /stergar de bucatarie, in felul asta se aseaza perfect in taca oricare ar fi forma ei

- varsam compozitia de mai sus in tava cu hirtia de copt si asezam deasupra fructele.
- separat amestecam faina cu zaharul si untul pina obtinem un aluat (ii) nisipos, bucatele de aluat, nu trebuie framintat

- peste tava cu aluatul si fructele presaram acest aluat ii care se va transforma in crusta crocanta
- coacem in cuptorul deja incalzit la 190°c pentru cca 35-40 min pentru o tava de dimensiunea 30*23 cm
Nota: daca folositi zahar brun pentru crusta efectul optic va fi mai mare

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...