Prajitura cu Fructe

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 banane (kiwi, pere sau orice alte fructe preferati)
  • 1 plic de praf de budinca de vanilie
  • 0,5 l suc fructe acidulat (in functie de culoarea fructelor alese, eu am avut fanta portocale pt banane)
  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 5 linguri ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 1 cana faina
  • 1 praf copt

Mod de preparare

Din oua, zahar, ulei si faina se prepara un balat de pandispan (pentru incepatori astfel): se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul, dupa care ouale frecate cu uleiul se adauga treptat peste, mestecand continuu, dupa incorporare se adauga praful de copt stins, dupa care faina in ploaie timp in care se continua amestecarea.

Dupa ce s-a copt blatul, se lasa la racit, timp in care se feliaza fructele. Cand blatul e rece, se aseaza fructele deasupra astfel incat sa se acopere tot blatul.

Se pune sucul la fiert intr-un ibric si cand e aproape sa fiarba, se adauga praful de budinca si se amesteca incontinuu un minut. Se adauga fierbinte peste fructe. Cand se raceste va arata ca o gelatina pe suprafata fructelor.
Se poate face un mix de fructe, si in functie de asta puteti alege suc rosu sau budinca de capsuni. E o prajitura delicioasa, aspectoasa si usor de preparat.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.