Prajitura cu Fructe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat ai nevoie de:
  • -6 oua
  • -300g zahar
  • -10 linguri de ulei
  • -300ml lapte sau apa minerala (eu folosesc de obicei apa minerala pt ca iese mai pufos)
  • -500g faina
  • -1/2 plic praf de copt
  • -zahar vanilat - 2 plicuri
  • Pe deasupra cca 900g fructe( capsuni sau visine, prune, caise, nectarine-acestea cantarite cu samburi)

Mod de preparare

Separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma tare, pui zaharul, bati din nou pana se intareste si pui - in ordinea urmatoare: galbenusurile, bati pana se omogenizeaza, uleiul, continui batutul, apa minerala sau laptele, zaharul vanilat, faina in care ai pus si praful de copt.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt torni aluatul. Peste aluat pui capsunile care au fost spalate, scurse si taiate in doua. Acoperi aluatul cu fructe si pui la copt in cuptorul incalzit pt. cca 45 de minute. Daca vrei pudrezi prajitura cand este gata.
Daca iti plac prajiturile mai dulci, poti pune 400g zahar. Mie imi place asa, dulce, dar nu lesinat de dulce!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Mini croissante cu ciocolata

Croissantul, deliciul diminetilor.

Mini croissante cu ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj