Prajitura cu dovleac (ludaie)

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 0.500 gr faina,
  • 4 linguri smantana,
  • 200 gr untura de porc,
  • 100 gr zahar,
  • 3 oua,
  • 1 praf de copt.
  • Umplutura:
  • 1 ludaie,
  • 200 gr zahar,
  • 3 plicuri de zahar vanilat,
  • 2 linguri gris
  • Decor:
  • zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam faina cu untura apoi punem restul ingredientelor si framantam pana obtinem o coca. Se imparte in doua.Se intinde o foaie se pune umplutura de dovleac si deasupra razuim cealalta parte de coca pe care o amestecam cu putina faina (sa fie putin mai tare).
Pentru umplutura curatam dovleacul, il razuim, il calim in tigaie cu jumatate din cantitatea de zahar cam 20 minute pana se inmoaie apoi adaugam restul de zahar,zahar vanilat si grisul.Umplutura se pune intre cele doua foi.Se coace la foc potrivit circa 35-40 minute apoi se pudreaza cu zahar pudra.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.