Prajitura cu Crema si Bezea de Lamaie

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • -250 g faina
  • -125 g unt
  • -1 galbenus
  • -1 pachet zahar vanilat
  • -1 praf de sare
  • Crema:
  • -6 galbenusuri
  • -3 albusuri
  • -3 linguri de smantana groasa si grasa
  • -1 lingura amidon
  • -50 g zahar pudra
  • -50 ml suc de lamaie
  • -coaja rasa de lamaie
  • Bezea:
  • -3 albusuri
  • -150 g zahar pudra
  • -50 ml suc de lamaie
  • -coaja rasa de lamaie
  • Altele:
  • -fructe confiate (stafide, curmale, smochine, caise, ananas, ghimbir, etc)
  • -unt pentru tava

Mod de preparare

Aluat:
Framantati putin ingredientele de la aluat, doar cat sa se lege. Dupa caz, adaugati 1- 2 linguri cu apa rece. Inveliti in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 1 ora.

Ungeti bine cu unt o tava, tapetati fundul, in strat de 1 cm grosime cu fructe confiate si acoperiti cu o foaie, intinsa din intreaga cantitate de aluat, fara a imbraca marginile.
Dati la cuptorul incins, pentru circa 10 min, la foc potrivit, sau pana ce este pe jumatate copta.

Crema:
Intre timp, pregatiti crema fierband toate ingredintele la bain- marie, amestecand continuu, pana se ingroasa. Turnati peste blatul scos din cuptor.

Bezea:
Separat, bateti spuma tare albusurile, adaugati treptat si in reprize zaharul, batand in continuare, de fiecare data. La sfarsit, inglobati sucul si coaja rasa de lamaie.
Puneti albusurile batute peste crema si dati din nou prajitura la cuptor, pentru 20- 25 min, la foc mic.

Lasati sa se raceasca complet, inainte de a fi portionata si servita.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Farfalle cu hribi si smantana

Am cules hribi de toamna si m-am gandit ca ar fi foarte buni cu paste , smantana si parmesan razuit mare.

Farfalle cu hribi si smantana
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj