Prajitura cu Crema de Vanilie

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri apa rece
  • un varf de cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 10 linguri faina
  • Crema:
  • 200 ml lapte rece
  • 200 gr smantana
  • 1 plic praf pentru crema de vanilie (200 gr)
  • 50 gr Zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Pentru insiropat:
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • Pentru decor:
  • un plic spuma pentru deserturi (frisca praf la plic)
  • 150 ml lapte
  • o lingura cacao
  • o lingura cacao pentru presarat pe deasupra prajiturii

Mod de preparare

Preparare blat:
Se bat albusurile spuma tare impreuna cu sarea, apoi se adauga treptat zaharul, iar dupa aceea apa. Cand zaharul s-a dizolvat, se adauga treptat cate un galbenus, dar de data aceasta nu se mai amesteca cu mixerul, se amesteca cu telul sau cu spatula de lemn sau silicon. Se amesteca cu grija de jos in sus!!!

Dupa aceea se adauga faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se pune intr-o tava (38x26cm) tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit. Se lasa la foc potrivit pana trece de testul scobitoarei.

Intre timp se pregateste laptele pentru insiropat. Laptele la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pana ce acesta se dizolva.

Preparare crema:
Se mixeaza laptele, zaharul, zaharul vanilat si praful pentru crema, pana ce totul devine omogen. Se adauga smantana rece, dupa ce a fost incorporata si aceasta, crema se da la rece pana ce blatul este gata.

Cand blatul este gata, dupa ce trece de testul scobitoarei, se scoate si se lasa la race. Dupa ce s-a racit se insiropeaza cu laptele si se intinde uniform crema peste acesta. Prajitura se da la rece pana ce se pregateste frisca.

Praful de frisca se amesteca cu laptele pana devine o crema, dupa care 70% din aceasta se intinde uniform peste crema de vanilie. Restul de frisca se amesteca cu cacao.

Peste frisca se presara cu ajutorul unei strecuratoare cacao, dupa care se orneaza cu frica amestecata cu cacao.
Prajitura se da la rece si se serveste taiata bucatele potrivite.
Pofta buna!!!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti