Prajitura cu Crema de Vanilie

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri apa rece
  • un varf de cutit sare
  • 1 plic praf de copt
  • 10 linguri faina
  • Crema:
  • 200 ml lapte rece
  • 200 gr smantana
  • 1 plic praf pentru crema de vanilie (200 gr)
  • 50 gr Zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • Pentru insiropat:
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • Pentru decor:
  • un plic spuma pentru deserturi (frisca praf la plic)
  • 150 ml lapte
  • o lingura cacao
  • o lingura cacao pentru presarat pe deasupra prajiturii

Mod de preparare

Preparare blat:
Se bat albusurile spuma tare impreuna cu sarea, apoi se adauga treptat zaharul, iar dupa aceea apa. Cand zaharul s-a dizolvat, se adauga treptat cate un galbenus, dar de data aceasta nu se mai amesteca cu mixerul, se amesteca cu telul sau cu spatula de lemn sau silicon. Se amesteca cu grija de jos in sus!!!

Dupa aceea se adauga faina amestecata cu praful de copt. Aluatul se pune intr-o tava (38x26cm) tapetata cu hartie de copt si se pune in cuptorul preincalzit. Se lasa la foc potrivit pana trece de testul scobitoarei.

Intre timp se pregateste laptele pentru insiropat. Laptele la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pana ce acesta se dizolva.

Preparare crema:
Se mixeaza laptele, zaharul, zaharul vanilat si praful pentru crema, pana ce totul devine omogen. Se adauga smantana rece, dupa ce a fost incorporata si aceasta, crema se da la rece pana ce blatul este gata.

Cand blatul este gata, dupa ce trece de testul scobitoarei, se scoate si se lasa la race. Dupa ce s-a racit se insiropeaza cu laptele si se intinde uniform crema peste acesta. Prajitura se da la rece pana ce se pregateste frisca.

Praful de frisca se amesteca cu laptele pana devine o crema, dupa care 70% din aceasta se intinde uniform peste crema de vanilie. Restul de frisca se amesteca cu cacao.

Peste frisca se presara cu ajutorul unei strecuratoare cacao, dupa care se orneaza cu frica amestecata cu cacao.
Prajitura se da la rece si se serveste taiata bucatele potrivite.
Pofta buna!!!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.