Intr-un vas se bat spuma ouale cu zaharul, adaugam si untul amestecam bine, apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Se adauga alternativ, faina si lapte, omogenizand bine.
Ungem si tapetam o tava (sau folosim hartie de copt), si turnam aluatul obtinut. Dam la cuptor, la foc potrivit, pentru 25-30min.
Dupa ce se raceste bine blatul, taiem marginile, de jur inprejur.
Blatul ramas il insiropam cu 150ml. sirop fiert si racit (apa si zahar).
Se pun stafidele la inmuiat cu esenta de rom.
Se opareste nuca cu cafeaua fierbinte, lasam apoi sa se raceasca bine.
Este bine ca aceste doua operatii sa le facem la inceput, se raceste nuca si se inmoaie si stafidele pana facem crema.
Se freaca spuma untul (margarina) cu zaharul, se adauga nuca, cacao, stafidele si marginile blatului maruntite. Omogenizam bine.
Pe blatul insiropat, intindem crema, apoi dam la rece.
Se poate orna cu: glazura de cacao/ciocolata, nuca de cocos sau frisca.
Nu o sa inteleg niciodata cum la fast-food-uri se pot indesa o gramada de ingrediente intr-o chifla foarte mica. Nu stiu de...
Sandvis cu salam, cartofi prajiti si varzaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti