Prajitura cu crema de nuca

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ou
  • 150 gr de zahar
  • 50 gr de ulei
  • 3 linguri de lapte
  • 2 linguri de miere de albine
  • bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otet
  • sare
  • faina cat cuprinde pt a se putea intinde foi
  • 3 cani de nuca macinata
  • jumate de cana de lapte (adica 125 ml de lapte)
  • 250 gr de zahar
  • 250 gr de margarina
  • 1 esenta de rom
  • Ingrediente pentru crema:

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se pune la foc mierea de albine, zaharul, uleiul si laptele pana se inchide la culoare. Dupa racire, se adauga oul, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau cu otetul si faina.
Din aceasta compozitie se coc 3 foi pe dosul tavii unsa cu ulei.
Pentru crema:
Se pune nuca si laptele la fiert impreuna cu zaharul se fierb pana se ingroasa putin. Se lasa putin sa se raceasca dar nu de tot, deoarece pana inca este calda crema se adauga pe rand margarina taiata bucatele si se omogenizeaza taiata in crema. Se amesteca pana ce margarina se topeste. Se pune si esenta de rom, iar cu crema asa calduta se umple cele 3 foi rezultate.
De asuora se rade zahar pudra.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Mini croissante cu ciocolata

Croissantul, deliciul diminetilor.

Mini croissante cu ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj