Prajitura cu crema de lamaie si bucati de ananas

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 5-6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • Crema:
  • 650 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri potrivite cu amidon
  • 5 linguri zahar
  • 80-100 gr unt de 72% grasime
  • 1 pastaie de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • bucati de ananas din compot
  • frunzulite de menta pentru decor
  • biscuiti umpluti pentru decor

Mod de preparare

Blatul:
Mixam galbenusurile spuma cu zaharul.
Adaugam laptele, esenta, apoi cacaoa, praful de copt si faina.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri, cu o paleta, cu miscari de jos in sus.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 22/26 cm, turnam compozitia.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-12 minute.
Cand este gata, il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un vas frecam galbenusurile cu zaharul, punem putin lapte, apoi amidonul, semintele de la pastaia de vanilie si amestecam bine, pana amidonul este dizolvat complet.
Adaugam restul de lapte, amestecam bine, rasturnam amestecul intr-un vas cu fundul mai gros.
Il punem pe foc, dam focul la mic, amestecam continuu, pana se ingroasa crema ca o budinca.
O luam de pe foc cand este gata, o acoperim cu folie.
Cand este calduta, adaugam untul moale, mixam usor.
La final incorporam coaja si zeama de lamaie.
Desprindem blatul rece de pe hartia de copt, il punem cu fata in jos.
Punem crema peste blat, o nivelam.
Dam prajitura la rece pentru 3-4 ore.
Dupa acest timp, o scoatem si o portionam.
Punem pe fiecare prajitura bucati de ananas, frunzulite de menta si cate jumatate de biscuite.
Sa aveti pofta!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Tochitura dunareana

Nu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...

Tochitura dunareana
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti