Prajitura cu Ciocolata si Glazura de Menta (de Post)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana lapte soia
  • 2 cani faina
  • o lingura rasa bicarbonat
  • 3 linguri gem
  • 3 linguri cacao
  • un praf sare
  • esenta rom
  • o ciocolata amaruie cu alune
  • Glazura de menta
  • 330gr zahar tos
  • 50gr glucoza cine are (eu nu am avut si am pus miere de albine)
  • 70gr sirop menta

Mod de preparare

Blat:
Se amesteca toate ingredientele de la blat si se adauga ciocolata taiata marunt, se coace la foc moderat.

Glazura:
Pentru glazura puneti toate ingredientele intr-o olita si la fiert cu ele. In reteta scria pana ajunge la 115 grade, dar cum eu nu am termometru am lasat sa fiarba 2-3 clocote, apoi se lasa sa se raceasca pana la temperatura de 60 grade.

Eu am aproximat, circa 10-15 minute, si apoi am mixat cu mixerul cam 5 minute, se pune calda peste prajitura, se intareste repede, aveti grija, eu abia am invatat cum de lucreaza cu ea, a doua oara cand am sa fac stiu ce am de facut, se lasa mai calda ca sa fie mai lichida si sa se intinda fara sa lase urme.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Supa crema de dovlecei si rosii

 Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)

Supa crema de dovlecei si rosii
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.