Prajitura cu Ciocolata si Glazura de Menta (de Post)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana lapte soia
  • 2 cani faina
  • o lingura rasa bicarbonat
  • 3 linguri gem
  • 3 linguri cacao
  • un praf sare
  • esenta rom
  • o ciocolata amaruie cu alune
  • Glazura de menta
  • 330gr zahar tos
  • 50gr glucoza cine are (eu nu am avut si am pus miere de albine)
  • 70gr sirop menta

Mod de preparare

Blat:
Se amesteca toate ingredientele de la blat si se adauga ciocolata taiata marunt, se coace la foc moderat.

Glazura:
Pentru glazura puneti toate ingredientele intr-o olita si la fiert cu ele. In reteta scria pana ajunge la 115 grade, dar cum eu nu am termometru am lasat sa fiarba 2-3 clocote, apoi se lasa sa se raceasca pana la temperatura de 60 grade.

Eu am aproximat, circa 10-15 minute, si apoi am mixat cu mixerul cam 5 minute, se pune calda peste prajitura, se intareste repede, aveti grija, eu abia am invatat cum de lucreaza cu ea, a doua oara cand am sa fac stiu ce am de facut, se lasa mai calda ca sa fie mai lichida si sa se intinda fara sa lase urme.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.