Prajitura cu Ciocolata si Banane

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g zahar
  • 245 g faina
  • 75 g cacao amara
  • 1 si 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 si 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua mari
  • 240 ml apa calduta
  • 120 ml lapte
  • 120 ml ulei de porumb
  • 1 si 1/2 lingurita esenta vanilie
  • 2 banane medii
  • Glazura:
  • 230 g ciocolata
  • 180 ml frisca lichida
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava de 23/33 cm.

Se procedeaza ca la muffinsuri: ingredientele uscate se amesteca intr-un castron faina cernuta, praful de copt, bicarbonatul, zaharul, cacaua cernuta, sarea.

In alt castron se pun ingredientele lichide laptele, ouale, apa, uleiul, esenta vanile.

Dupa care pe unesc cele doua compozitii se amesteca bine si se pune pireul de banane (eu am pisat bananele cu o furculita). Se omogenizeaza si se pune in tava.

Se da la cuptor cam 40 minute (depinde de cuptor, cel mai bine se face testul cu scobitoarea). cand e gata se scoate si se da la racit.

Se glazureaza cu ciocolata topita cu frisca lichida pe baie de aburi sau mw la care se adauga si o lingura de unt.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas unguresc

Gulasul unguresc este un preparat atat de bun, incat nu are cum sa nu iti placa.   

Gulas unguresc
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj