Prajitura cu Ciocolata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat:
  • 8 oua
  • 4 cesti zahar
  • 3 1/2 faina
  • 1/2 ceasca cacao
  • 10 linguri apa
  • 10 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1 esenta de rom
  • ganache de ciocolata:
  • 500 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata cu lapte
  • 1 fiola esenta de rom
  • sirop:
  • 300 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta de rom
  • ornare:
  • 300 ml frisca
  • 1/2 ciocolata amaruie

Mod de preparare

Blat: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Intr-o cratita punem zaharul si apa si lasam sa fiarba la foc mic, pana se topeste tot zaharul. Fierbinte il turnam peste albusuri, si mixam continuu.

Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile, esenta si uleiul. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia.

Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca, apoi taiem blatul in doua.

Crema: intr-un vas punem ciocolata rupta impreuna cu frisca pe baie de aburi. Mestecam continuu pana se topeste ciocolata, atentie sa nu fiarba. Cand s-a topit, dam deoparte si adaugam esenta.

Lasam la racit, apoi dam crema la frigider cateva ore. Mixam apoi pana cand crema isi dubleaza volumul si capata o textura cremoasa.

Sirop: intr-o craticioara punem la caramelizat zaharul. Cand este usor maroniu, adaugam apa. Atentie sa nu sara stropi de apa fierbinte. Tinem siropul pe foc cateva minute. Oprim focul si adaugam esenta de rom.

Asamblare: in tava in care am copt blatul, punem primul blat, insiropam, punem crema, apoi blat si insiropam. Deasupra punem frisca si radem ciocolata. Dam la frigider circa 1-2 ore.

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Salata in Mantie de Iaurt

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele delicate

Am facut niste chiftele minunate folosind condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale.

Chiftele delicate
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure