Prajitura cu caise si lapte de cocos

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • caise din congelator (in jur de 30 jumătăți)
  • 6 ouă
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 10 linguri făină
  • 2 linguri gris
  • esenta vanilie
  • 200 gr lapte cocos
  • opțional: bucătele de ciocolată

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le frecam cu uleiul.

Albusurile le batem spumă împreuna cu zaharul.

Cand crema se intareste adaugam laptele de cocos.

Adaugam albusurile și amestecam.

Turnam făina cernuta și omogenizam. Dacă vi se pare că e prea moale compozitia, mai adaugati făina.

Punem și esenta.

La final adăugăm bucățele de ciocolată și amestecăm din nou.

Tapetam o tava cu hartie de copt și turnăm compozitia.

Deasupra punem jumătățile de caise, cu fața în jos. Presărăm grisul deasupra (e opțional, insa eu pun putin gris pentru a se forma o crusta crocanta).

Dăm tava la cuptorul încins în prealabil, pentru 60 minute .

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...