Prajitura cu Branza si Visine

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1/2 cub de drojdie
  • 100 ml de lapte
  • 330 g de faina
  • 60 g de zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 40 g de unt moale
  • 1 plic de zahar vanilat
  • Crema de branza:
  • 500 grame branza dulce
  • 100 grame zahar brun
  • 3 oua
  • coaja de lamaie
  • Decor:
  • visine sau alte fructe
  • 2 plicuri tort jelle dr Oetker

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu laptele caldut si o lingura de faina. Lasam sa dospeasca. Adaugam restul ingredientelor si framantati aluatul. Lasam cca. 30 de minute sa creasca. Scoatem samburii de la visine si le lasam sa se scurga.

Facem apoi compozitia de branza. Amestecam ouale, branza, zaharul, coaja de lamaie si un praf de sare.

Intindem intr-o tava unsa cu grasime sau tapetata cu hartie de copt aluatul, apoi intindem compozitia de branza si adaugam visinele. Dam la cuptor pentru 30 de minute. Verificam ca aluatul sa fie copt (dedesubt tre sa fie rumen).

Scoate din cuptor prajitura si lasam sa se raceasca, apoi pregatim cele 2 pliculete de tort jelle si ornam prajitura. Pastram la frigider.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...