Prajitura cu Branza si Capsuni

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 3 lg faina
  • 1 lg cacao
  • 1 pac praf de copt
  • Crema:
  • 700 gr branza de vaci
  • 300 ml frisca
  • 6 lg miere de albine
  • 3 lg zahar pudra (daca o doriti mai dulce)
  • 1 lamaie
  • 1 plic gelatina
  • esenta vanilie
  • Sirop:
  • 150 gr zahar
  • 250 ml apa
  • lamaie
  • Decor
  • capsuni 500gr
  • gelatina pentru decor (tort-gelee)

Mod de preparare

Se separa ouale, galbenusurile se bat spuma cu 1 lg zahar iar albusurile cu restul. Se amesteca lejer cele doua compozitii si se cerne deasupra faina peste care am adaugat praful de copt si cacao.

Se coace intr-o forma dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce blatul s-a racit se insiropeaza lejer cu siropul care la randul lui a fost fiert si racit. Peste blatul astfel pregatit adaugam crema care am preparat-o astfel: branza de vaci se mixeaza bine impreuna cu mierea de albine, zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja si zeama de la lamaie. Apoi adaugam gelatina (care am dizolvat-o in 100 ml apa la foc mic fara sa dea in fiert) si amestecam bine. Dupa ce s-a inchegat un pic adaugam si frisca batuta si o omogenizam.

Peste stratul de branza se aseaza capsunii, imbracam fructele intr-un strat de Tort-Gelee pe care l-am preparat dupa instructiunile de pe plic. . . numai ca in loc de apa am folosit sirop de visine.

Prajitura astfel montata se da la rece pentru cateva ore. . . se portioneaza dupa bunul plac.

Pofta buna!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

slow cooker Crock-Pot 4,7 L ofera avantajul maxim ca poate gati la temperatura scazuta, dar dincolo de acest lucru, gateste...

Rulada de porc la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj