Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Portii
15
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g faina (sau cat cuprinde)
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 25 g cacao
  • Umplutura:
  • 750 g branza pufoasa cu smantana
  • 200 g zahar
  • 3 oua + 1 albus
  • esenta de rom
  • 100 g stafide
  • Dimensiune tava: 21/31 cm

Mod de preparare

Faina cernuta, praful de copt, zaharul, untul taiat bucatele, galbenusul, sarea, si cacaua se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios.

*Pentru inceput se pune mai putina faina (200 g, de exemplu) si se mai adauga daca este necesar.

Se imparte aluatul in doua parti egale, se pune in cate o folie si se da la rece pentru jumatate de ora.

Se pregateste umplutura: branza, zaharul, ouale, albusul ramas de la aluat, esenta de rom si stafidele (spalate) se pun intr-un vas si se amesteca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se da pe razatoarea cea mare o parte din aluat. Se toarna umplutura. Se rade cealalta parte de aluat.

Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura este gata.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...