Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Portii
15
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 g faina (sau cat cuprinde)
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 25 g cacao
  • Umplutura:
  • 750 g branza pufoasa cu smantana
  • 200 g zahar
  • 3 oua + 1 albus
  • esenta de rom
  • 100 g stafide
  • Dimensiune tava: 21/31 cm

Mod de preparare

Faina cernuta, praful de copt, zaharul, untul taiat bucatele, galbenusul, sarea, si cacaua se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios.

*Pentru inceput se pune mai putina faina (200 g, de exemplu) si se mai adauga daca este necesar.

Se imparte aluatul in doua parti egale, se pune in cate o folie si se da la rece pentru jumatate de ora.

Se pregateste umplutura: branza, zaharul, ouale, albusul ramas de la aluat, esenta de rom si stafidele (spalate) se pun intr-un vas si se amesteca.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se da pe razatoarea cea mare o parte din aluat. Se toarna umplutura. Se rade cealalta parte de aluat.

Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura este gata.

Prajitura cu iaurt si caise

Bors de dovlecei cu stevie

Prajitura turnata cu branza si visine

Parteneri
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura