Prajitura cu Branza de Vaci Sau Ricotta

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -12 linguri faina
  • -9 linguri zahar
  • -2 oua
  • -9 linguri ulei
  • -9 linguri lapte sau mai mult
  • -1 lingura praf de copt
  • Umplutura:
  • -500 g branza de vaci sau ricotta
  • -4 oua
  • -5 linguri gris
  • -1 praf sare
  • -1 mana de stafide inmuiate in rom si scurse
  • -5-6 linguri zahar pudra sau dupa gust
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -bucatele de rahat colorat sau jeleuri
  • -coaja rasa de lamaie sau portocala
  • Pentru ornat:
  • Zahar pudra sau zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Umplutura:
Incepeti cu umplutura, astfel:
Amestecati branza de vaci scursa sau ricotta cu galbenusurile, 1 praf de sare, grisul, stafidele lasate la inmuiat 1-2 ore in rom si scurse, coaja rasa de lamaie sau portocala, bucatelele de rahat (jeleu) si omogenizati bine. Lasati deoparte pane ce scoateti prima jumatate de blat semi-coapta din cuptor.

In acest timp de asteptare, stafidele continua sa se inmoaie, permite grisului sa absoarba umiditatea din branza si intr-un final sa se obtina o compozitie omogena si cremoasa.

Bateti spuma tare albusurile cu zaharul si zaharul vanilat, in timp ce 1/2 blat sta in cuptor si inglobati in amestecul de branza, omogenizand usor, prin rasturnare, de jos in sus. In umpluturile cu branza, nu amestecati de la inceput zaharul cu branza, deoarece in timpul de asteptare, zaharul incepe sa se topeasca, branza va deveni mai lichida, ceea ce va determina ca aluatul pe care se va pune amestecul cu branza sa fie mai umed si sa nu se coaca cum trebuie

Blat:
Frecati sau mixati ouale intregi cu zaharul pana devin spumoase si se albesc. Puneti pe rand uleiul, mixand de fiecare data pana la incorporare. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele, pus si el in reprize. Aluatul pe care trebuie sa-l obtineti sa fie mai gros decat cel de clatite, sa curga cand este luat cu lingura sau cand inclinati tava pentru al nivela in aceasta. Potriviti-l din cantitatea de lapte.

Turnati 1/2 din aluat intr-o tava ( 25x17x5 cm) tapetata cu hartie de copt, inclusiv peretii si dati la cuptorul incins, pentru 10-12 min, la 180 grade sau pana ce blatul este semi-copt, usor auriu si are fermitate. Scoateti tava, puneti repede umplutura de branza, nivelati, turnati uniform restul de aluat si dati din nou la cuptor pentru aproximativ 35-40 min sau pana ce blatul este copt si frumos rumenit.

Pudrati cu zahar praf (vanilat) si taiati numai cand prajitura este complet racita.
Aceasta prajitura, gata coapta si racita, se preteaza a fi congelata 1-2 luni. Pentru consum se lasa sa se decongeleze in frigider, se pudreaza cu zahar praf si se feliaza.

Gustul, aspectul, textura si prospetimea sunt aceleasi ca si cand atunci ati fi facut-o.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Pandispan cu capsuni la slow cooker Crock-Pot 6 L

A iesit delicios si tare pufos!

Pandispan cu capsuni la slow cooker Crock-Pot 6 L
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj