Prajitura cu Branza de Vaci

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -325 g faina
  • -1 praf de copt
  • -1 lingura cacao
  • -2 oua
  • -1 praf de sare
  • -150 ml ulei
  • -200 g zahar
  • -200 ml lapte
  • Umplutura:
  • -600 g branza de vaci, scursa bine
  • -100 g zahar
  • -3 oua
  • -1 lingura extract de vanilie
  • -esenta de rom, dupa gust
  • -50 g stafide
  • -coaja rasa de la 1 lamaie
  • Pentru servit:
  • -zahar pudra / zahar praf vanilat, dupa preferinta

Mod de preparare

Blat
Cerneti impreuna faina cu praful de copt si cacao. Lasati in asteptare.
Separat, bateti albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugati pe rand zaharul si continuati sa mixati pana la consistenta de spuma tare si lucioasa.

Adaugati, intai galbenusurile, apoi uleiul in fir subtire, mixand continuu.
Puneti alternand 2-3 linguri din amestecul cu faina, apoi o parte din lapte si bateti in continuare pana la incorporarea intregii cantitati de faina si lapte.
Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt (25x35cm).

Umplutura
Amestecati prin mixare branza de vaci cu zaharul, ouale si aromele.
Inglobati stafidele si coaja rasa de lamaie.
Puneti in tava, din loc in loc, cate 1 lingura din umplutura.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 35- 45 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta (trece testul cu scobitoarea).

Scoateti pe un gratar si lasati sa se racesca in tava.

Serviti portionata, pudrata cu zahar praf.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.