Prajitura cu blat Roz

Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 oua
  • 2 plicuri praf budinca de capsuni (zmeura),
  • 100g faina,
  • un plic praf de copt,
  • 200g zahar pudra
  • 4 linguri apa rece
  • esente
  • Ingrediente crema:
  • 200g unt (margarina)
  • 150 g zahar pudra
  • zahar vanilat
  • un plic budinca vanilie(frisca)
  • 350 ml lapte
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • Ingrediente glazura:
  • frisca batuta cu zahar vanilat

Mod de preparare

Intr-un vas, albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si apa rece, apoi se adauga galbenusurile. Se adauga esente, faina amestecata cu plicurile de budinca si praful de copt si se amesteca bine.

Punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina (se poate folosi hartie pentru copt) si coacem in cuptorul incalzit timp de 30-35 min la foc potrivit. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua pe orizontala. Dimensiuni tava 25/35 cm.

Crema: preparam budinca cu lapte, la foc si o lasam sa se raceasca bine. Frecam untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Adaugam budinca racita, coaja si zeama de lamaie. Omogenizam bine si dam la rece 30 min.

Asezam o parte de blat in tava in care vom asambla prajitura,punem toata crema si apoi a doua parte de blat. Blatul nu se insiropeaza.

Se intinde un strat subtire de frisca pe prajitura iar cu restul se orneaza.

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Piftii - racituri traditionale

Facuta acum cand a venit frigul. In "primavara" de la Craciun nu prea mergea.

Piftii - racituri traditionale
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.