Prajitura cu blat de biscuit si crema de iaurt cu frisca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 200g pesmet
  • 150g unt sau margarina
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 1 iaurt cu fructe(500g)
  • 500g frisca
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri de gelatina
  • Eu am pus in plus:
  • 50g branza de vaci si 1 banana , se pot pune si alte fructe din compot (ananas,caise,pere,mere,piersici ) dar scurse foarte bine

Mod de preparare

Amestecam pesmetul, untul, zaharul si zaharul vanilat cu mixerul. Rezulta o compozitie sfaramicioasa ,pe care o intindem cu dosul unei linguri intr-o tava tapetata cu o folie de celofan(sa treaca putin de marginea tavi) si dam la rece, pana pregatim crema.

Amestecam intr-un vas iaurtul ,frisca batuta ,zaharul si branza.
Dizolvam gelatina in 6 linguri de apa si o lasam 15min,apoi o punem pe foc pana nu mai are granule(atentie nu trebuie sa fiarba), o amestecam cu 2 linguri din compozitia de iaurt ,apoi o turnam in crema pe toata ,amestecand usor.Acum se adauga si fructele (in cazul meu, banana),taiate bucatele.

Scoatem tava cu blatul de la rece si punem aceasta crema ,intinzand-o umiform. Dam din nou la frigider pentru 2-3 ore.Apoi scoatem prajitura din tava (cu ajutorul foliei) si o portionam dupa preferinte.

Se orneaza cu frisca .

Este o prajitura foarte buna care se face repede(30min, fara timpul de asteptare) dar merita , va asigur !!!
Incercati-o si nu veti regreta !

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.