Prajitura cu blat de biscuit si crema de iaurt cu frisca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 200g pesmet
  • 150g unt sau margarina
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 1 iaurt cu fructe(500g)
  • 500g frisca
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri de gelatina
  • Eu am pus in plus:
  • 50g branza de vaci si 1 banana , se pot pune si alte fructe din compot (ananas,caise,pere,mere,piersici ) dar scurse foarte bine

Mod de preparare

Amestecam pesmetul, untul, zaharul si zaharul vanilat cu mixerul. Rezulta o compozitie sfaramicioasa ,pe care o intindem cu dosul unei linguri intr-o tava tapetata cu o folie de celofan(sa treaca putin de marginea tavi) si dam la rece, pana pregatim crema.

Amestecam intr-un vas iaurtul ,frisca batuta ,zaharul si branza.
Dizolvam gelatina in 6 linguri de apa si o lasam 15min,apoi o punem pe foc pana nu mai are granule(atentie nu trebuie sa fiarba), o amestecam cu 2 linguri din compozitia de iaurt ,apoi o turnam in crema pe toata ,amestecand usor.Acum se adauga si fructele (in cazul meu, banana),taiate bucatele.

Scoatem tava cu blatul de la rece si punem aceasta crema ,intinzand-o umiform. Dam din nou la frigider pentru 2-3 ore.Apoi scoatem prajitura din tava (cu ajutorul foliei) si o portionam dupa preferinte.

Se orneaza cu frisca .

Este o prajitura foarte buna care se face repede(30min, fara timpul de asteptare) dar merita , va asigur !!!
Incercati-o si nu veti regreta !

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Cea mai buna supa cu galuste, din coada de vitel

               ,,Reteta Romaneasca "...

Cea mai buna supa cu galuste, din coada de vitel
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj