Prajitura cu banane si gem de capsuni

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi pandispan cu vanilie din comert
  • 1 borcan gem de capsuni
  • 3-4 banane
  • 500 ml lapte
  • 100g zahar
  • 50 g amidon
  • 2 oua
  • o lingurita extract de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • o ciocolata amaruie
  • cocos pentru ornat

Mod de preparare

Pentru inceput, ne ocupam de crema de vanilie. Laptele, zaharul, ouale, amidonul si sarea se amesteca si se pun la fiert intr-o cratita antiaderenta. Se amesteca continuu, iar cand crema s-a ingrosat suficient se da deoparte si se adauga vanilia si razatura de lamaie. Se lasa la racit.
Tava in care se asambleaza prajitura trebuie sa fie cam de marimea foii de pandispan.
Punem prima foaie si o ungem cu jumatate din cantitatea de gem. Asezam a doua foaie, ungem cu restul de gem si aranjam uniform bananele taiate rondele.
Deasupra acestora vine minunata crema de vanilie si apoi ultima foaie.
Presam putin.
Topim ciocolata amaruie la bain marie, o pumem calduta peste ultima foaie si presaram cocos. Se lasa peste noapte la rece.
Este minunata, combinatia de capsuni, banane si vanilie este dementiala!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.