Prajitura cu Banane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 7 oua
  • 250 g zahar
  • 110 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • arome
  • Pt crema:
  • 1 plic praf de budinca (vanilie)
  • 150g zahar pudra
  • 1 pachet unt
  • 400 ml lapte
  • 1 plic de gelatina;
  • 6-7 banane (depinde de marime)
  • Pt decor:
  • glazura de ciocolata sau ciocolata topita
  • o lingura nuca de cocos (facultativ)

Mod de preparare

Din ingredientele mentionate pregatesti un blat de pandispan pe care-l coci intr-o tava tapetata cu hartie e copt. Pana se raceste blatul, se pregateste crema:

Din praful de budinca si lapte se prepara o crema, conform indicatiilor de pe plic. Se lasa sa se raceasca. Se moaie gelatina nu 2-3 linguri de apa. se spumeaza untul cu zaharul pudra. Cand se raceste crema se amesteca gelatina cu 3-4 linguri de crema, apoi cu toata crema. Dupa ce s-a incorporat gelatina se amesteca untul cu crema (cate o lingura de crema treptat in unt)
Se acopera blatul cu un strat nu prea gros de crema, peste care se pun bananele care au fost taiate in doua (in lung), avand grija a se acopere toata suprafata blatului. Peste banane se pune restul cremei.

Se lasa la rece cateva ore pana se intareste crema. In mod normal se pune deasupra o glazura de ciocolata. Eu am facut o glazura dr oetker, mai subtire, peste care am presarat nuca de cocos.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800

"Reteta inspirata de toamna" Am modificat reteta Elei:...

Desert prajitura rasturnata cu gutui - reteta nr. 800
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj