Prajitura cu ananas

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • o cutie compot ananas
  • 300 g unt sau margarina
  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 2 lingurite praf de copt
  • vanilie

Mod de preparare

Se topeste untul. Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi galbenusurile cu un varf de cutit de sare si praful de copt se amesteca cu faina.

Dupa ce s-au batut albasurile se adauga galbenusurile si untul topit si se amesteca. Apoi se pune faina si vom obtine un aluat mai dens.

Se unge o tava cu ulei, se rastoarna compozitia in tava si deasupra se pun bucatelele de ananas scurse in prealabil.

Se coace vreo 20-25 minute depinde de cuptor (pana se rumeneste deasupra sau se incearca cu scobitoarea).

Se scoate din cuptor si se pudreaza cu vanilie.


Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...