Prajitura cu alune si cafea

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua,
  • 2 lingurite de cafea solubila,
  • 3 linguri apa calda,
  • 170 g zahar,
  • 50 g faina,
  • 200 g alune macinate,
  • o ligurita praf de copt
  • umplutura;
  • 250 ml frisca lichida
  • ,2 lingurite cafea solubila,
  • 50 g zahar pudra,
  • 2 pliculete de intaritor frisca sau 10 g gelatina granulata
  • sirop;250 ml cafea naturala preparat si racita
  • Glazura;100 g ciocolata cu alune si cafea,
  • o lingura de frisca lichida

Mod de preparare

1 Se mixeaza bine ouale cu zaharul apoi se adauga cafeaua diluata in apa calda.Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit se adauga alunele macinate.
Se pune aluataul in forma si se coace cca 25 minute,la foc potrivit.Se lasa sa se raceasca bine apoi se taie pe orizontala i 2 bucati.
2 Se mixeaza frisca lichida cu zaharul pudra si cafeaua solubila iar cand se intareste se aduga gelatina hidratata cu apa rece si apoi topita la bain marin.
3.Se insiropeaza un pic cu cafeaua naturala primul blat apoi se lasa 2 ore la frigider
Se scoate prajitura si se glazureaza cu ciocolata calda ,topita la bain marin impreuna cu lingura de frisca.Se mai da 20 de minute la rece apoi se taie bucati potrivite.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta de Legume (Reteta Video)

Satioasa si usor de pregatit, cu siguranta ca o placinta cu legume este intotdeauna un aperitiv potrivit, si nu numai pentru...

Placinta de Legume (Reteta Video)
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj