Prajitura Cremoasa cu Mere

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri de ulei
  • 1 ½ kg de mere
  • o lingurita scortisoara
  • un varf de cutit sare
  • Pentru crema:
  • 500 ml de lapte
  • 2 plicuri budinca cu gust de frisca
  • 250 gr de margarina
  • 15 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Preparare blat:
Merele se spala bine, dupa care se da pe razatoare impreuna cu coaja. Acestea se da pe partea mai mare, cea pe care se feliaza. Feliile de mere se aseaza intr-o tava tapetata cu foaie de copt. Deasupra se presara cateva linguri de zahar in functie de cat de dulci sunt merele. Tot acum se presara si scortisoara.

Albusurile se bat spuma cu sarea, zaharul vanilat si cu zaharul. Acestea se amesteca bine cu mixerul sau cu telul pana ce se dizolva zaharul. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul, iar dupa ce s-au incorporat bine se adauga treptat peste albusuri. Acum nu se mai amesteca cu mixerul, ci se foloseste o spatula de lemn sau silicon. Atentie: Se amesteca de sus in jos!!!

Faina se amesteca cu praful copt si se incorporeaza si aceasta in compozitie treptat, amestecand de jos in sus. Cand aluatul este gata se adauga peste mere si se pune in cuptorul preincalzit, lasandu–se sa se coaca la foc potrivit pana ce prajitura trece testul scobitoarei. Cand este gata se scoate si se lasa la racit.

Preparare crema:
Praful de budinca se amesteca bine cu zaharul vanilat, zaharul si cu 10 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert, cand acesta incepe sa fiarba se adauga budinca dizolvata bine. Se amesteca continuu in budinca pentru a nu se lipii! Compozitia se lasa pe foc pana ce se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca putin.

Cand aceasta s-a racit aproximativ la temperatura camerei se adauga margarina si se incorporeaza bine cu ajutorul mixerului. Crema astfel obtinuta se da rece pana ce blatul se raceste.

Blatul se intoarce invers pe o tava, in asa fel incat merele vor fi deasupra. Se da jos foaia de copt, dupa care se pune crema si se da la rece pentru aproximativ 2 ore.
Cand s-a racit se potioneaza dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!!!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Parteneri
Culinar.RO

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa