Prajitura Ciresica

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 g biscuiti
  • 75 g unt
  • 700 g cirese foarte coapte
  • 2 cani de zahar
  • 2 plicuri de gelatina (10g/buc)

Mod de preparare

200 g biscuiti se maruntesc bine apoi se framanta cu untul topit. Se intinde compozitia in forma de tort (24 cm) cu inel detasabil, se preseaza bine si se da la rece 30 min.
Intre timp curatam ciresele de samburi ajutandu-ne de o agrafa apoi le punem la fiert impreuna cu zaharul, cca 10 min. Strecuram fructele de sirop si le lasam sa se raceasca.
In jumatate din cantitatea de sirop se adaug gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin. Turnam acest sirop peste blatul de biscuiti, presaram ciresele scurse pe toata suprafata si dam la rece inca 30 de minute.
Scoatem forma de la rece si presaram biscuiti ramasi pe care i-am rupt in bucatele mici iar peste ei turnam restul de sirop ramas in care am adaugat gelatina topita. Decoram cu cirese si apoi dam la rece, de preferat de seara pana dimineata, inainte de a portiona
Pofta buna!
O prajitura racoroasa, fara coacere, pentru zilelele toride de vara!

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta frageda cu dovleac

Mi-a placut foarte mult cum arata placinta lui Panacris, asa ca am facut si eu ceva asemanator. Aici este si reteta ei. Si,...

Placinta frageda cu dovleac
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.