Prajitura ciocolatoasa cu visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat ne sunt necesare:
  • o ciocolata cu lapte (de buna calitate)
  • 50 gr cacao olandeza
  • 150 ml lapte proaspat
  • 3 cescute cu faina
  • 2 cescute cu zahar tos
  • 4 oua (de curte)
  • 30 ml ulei
  • un pliculet cu praf de copt
  • 200 gr visine coapte (fara samburi)
  • coaja rasa de lamaie si/sau portocala
  • esente dupa gust: rom, vanilie, zahar vanilat
  • Pentru crema ne sunt necesare:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr unt (de calitate)
  • o ciocolata alba aerata
  • 2 linguri cu cacao olandeza
  • Optional: ornamente de ciocolata

Mod de preparare

Cele 4 oua le-am batut spuma impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) si cu esentele de rom si vanilie. Am adaugat faina cernuta si praful de copt si am omogenizat totul.

Separat, am folosit lapte proaspat, drept urmare l-am fiert inainte.

L-am lasat sa se raceasca usor, dupa care am adaugat ciocolata neagra, amestecand continuu pana ce s-a topit complet.

Compozitia astfel obtinuta, am turnat-o peste ouale batute spuma.

Am presarat coaja de lamaie si/sau portocala si cacaoa pudra, amestecand pana la incorporarea completa.

Am uns apoi vasul cooker-ului cu un cub de unt si am turnat compozitia.

Am adaugat visinele (curatate de samburi) si am selectat din MENU functia de coacere , BAKE, la o temperatura de 150 de grade, pentru 30 de minute.

Intre timp am pregatit crema:

Punem frisca lichida intr-o craticioara, la foc potrivit, adaugam untul si ciocolata alba, rupta in bucatele mici. Dupa topirea completa a ciocolatei, adaugam cacaoa si amestecam continuu pana la omogenizarea completa. Se pastreaza la rece.

Dupa coacerea si racirea completa a blatului, se adauga crema de ciocolata si se presara ornamentele.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Tochitura dunareana

Nu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...

Tochitura dunareana
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti