Prajitura Caramela

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • zahar,
  • faina - faceti 3 foi de piscot (eu am facut de marimea unei coli A4)
  • Crema:
  • 1 praf de pudding
  • 300 ml lapte
  • 200 mg margarina
  • 5 linguri zahar
  • 300g zahar pt caramelizare

Mod de preparare

Se freaca margarina cu mixerul pana devine spumoasa.
Se pune intr-o cana praful de puding cu 3 linguri de lapte si se amesteca, restul de lapte se pune la fiert cu 5 linguri de zahar si se pregateste o budinca mai groasa care se raceste in apa amestecand mereu pt a nu face pielita deasupra ( arata urat in crema ). Dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina frecata.

300g zahar se pune la foc pana se topeste tot dupa care se toarna pe 2 foi si se intinde pe intreaga suprafata.

Se pune prima foaie cu caramelul in sus, se intinde crema, se adauga foaia simpla, iarasi crema dupa care punem foaia cu caramelul in jos si mai intindem un strat subtire de crema si se orneaza cu ciocolata razuita.

Se lasa pana a doua zi pt a se topi caramelul.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti