Prajitura Bounty

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • o lingurita praf de copt
  • Crema
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri rase gris
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 100 gr nuca de cocos
  • Sirop
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • Glazura
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 5 linguri lapte
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Blat

Mixeaza untul, lasat la temperatura camerei, cu zaharul, pana devine spuma.
Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.
Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga in trei etape, peste oua, alternand cu adaugarea laptelui, mixand in continuu la cea mai mica viteza a mixerului.
Omogenizeaza, intinde compozitia intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, niveleaza si coace blatul la foc mic pana devine neted la suprafata si trece testul cu scobitoarea.
Lasa-l la racit.

Sirop

Caramelizeaza zaharul si stinge adaugand laptele. Mai lasa pe foc pana se dilueaza caramelul, avand grija sa nu dai laptele in foc.
Siropul rece il torni, lingura cu lingura, peste blatul pe care in prealabil l-ai intepat pe ici colo c-o furculita pentru a absorbi tot siropul.

Crema

Pune laptele rece la foc impreuna cu zaharul, untul si cele 3 linguri de gris.
Amesteca pana da in clocot, mai lasa 3 minute amestecand incontinuu .
Ia de pe foc si adauga nuca de cocos, toata o data. Omogenizeaza si intinde crema calda peste prajitura. Niveleaza cat poti de bine.

Glazura

Omogenizeaza toate ingredientele pentru glazura punandu-le intr-un ibric, la foc mic si amestecand incontinuu.
Toarna glazura peste crema rece, niveleaza si da tava la frigider pentru o ora.

Portioneaza cu un cutit ascutit.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri cu fineti

Foarte bune calde langa o cana de lapte, dar si reci la pachetel.

Rulouri cu fineti
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj