Prajitura `Betivana`

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 12 oua
  • 500 gr zahar
  • 26 linguri apa fiarta si racita
  • 5 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pt crema:
  • o cana si jumatate visine din visinata fara samburi
  • 200 gr cacaua
  • 300 gr unt
  • 250 gr alune prajite (nesarate)
  • 1 borcan (400ml) si jumatate gem de caise
  • 600 ml lapte
  • Pt ornat:
  • 2 plicuri de glazura cu gust de lamaie
  • nuca de cocos dupa gust sau ciocolata rasa
  • Atentie:Cantitatile mentionate la ingrediente pot fi injumatatite! ! !

Mod de preparare

Se amesteca toate componentele pentru blat pe rand. Compozitia rezultata se pune intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru aproximativ 35 minute la foc mediu.
Dupa racire blatul se scoate din tava si se taie in doua pe orizontala. Partea de deasupra se ia si se rupe bucatele marunte.

Aceasta se pune intr-un vas peste care se toarna laptele si se lasa la inmuiat pana preparam restul cremei.
Visinile se amesteca bine cu untul, cacaua, alunele pisate in bucati mari si mici, si bineinteles blatul inmuiat in lapte. Toate acestea se amesteca bine pana rezulta o crema omogena.

Peste blatul ramas se pune gemul de caise, intinzanduse uniform, iar peste acesta crema rezultata. Se niveleaza uniform crema, dupa care se toarna gazura, preparata comform instructiunilor de pe plic. Peste aceasta se presara nuca de cocos sau ciocolata rasa.
Prajitura se da la rece, dupa care se serveste taiata bucatele potrivite.
Aceasta prajitura este foarte consistenta.

Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj