Prajitura Bananette

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • un vf cutit sare
  • 3 oua
  • Pt Sirop:
  • 150 ml apa
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • + 6 banane
  • + 400 ml frisca
  • +100 g zahar pudra
  • +sucul de la doua lamai

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma.
Se cerne faina cu cacaoa si cu praful de copt. Zaharul se freaca cu untul moale si se adauga cate un galbenus, pe rand. Se amesteca si cu faina si la sfarsit se adauga si albusurile batute, cu grija ca sa nu se lase. In cuptorul bine incalzit la 185 grade de pune acest aluat intr-o forma tapetata cu ulei si faina.
Se coace 40 minute.

Blatul se taie in doua. Prima strat din blat se insiropeaza cu jumatate din sirop. Se bat 100 ml de frisca fara zahar si se unge primul strat. Se aseaza 3 banane taiate felii care au fost stropite cu sucul de lamaie pe toate suprafata pentru a evita oxidarea.

Deasupra se pune celalalt strat de blat care se insiropeaza cu restul de sirop. Se bat cei 300 ml de frisca cu zaharul pudra si se niveleaza peste prajitura. Celelalte 3 banane se taie rondele, se ung cu suc de lamaie si se aseaza frumos peste frisca.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.