Prajitura Arlechin

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foile
  • faina 420 gr
  • unt 280 gr
  • zahar 140 gr
  • ou 1 buc
  • sare,un varf de cutit
  • umplutura
  • gem de caise
  • galbenusuri 4 buc
  • zahar 100 gr
  • nuca macinata 2 linguri
  • stafide 1 lingura
  • coaja de lamaie 1 lingura

Mod de preparare

- se framanta un aluat rapid din toate ingredientele si se pune la frigider pentru a se intari;
- se freaca in acest timp cele 4 galbenusuri cu zaharul pana devin inspumate;
- se macina nuca si se pun stafidele la inmuiat in cogniac;

- se rade coaja unei lamai;
- se scoate aluatul de la frigider, se imaparte in doua si se intind doua foi subtirele (1/2 cm)
- se coc la 180 gradeC 10 minute sau pana se inataresc (trebuie sa ramana galbene)

- se unge pe prima foaie gemul de caise, se pune a doua foaie si se unge cu spuma de galbenusuri, peste care se presara nuca macinata, stafidele scurse si coaja de lamaie;

- se reintroduce la cuptor pana se intareste topul, la foc foarte mic.
Pofta buna! Merg excelent aceste mici prajiturele la o cana de lapte dimineata, sau la un five\'o\'clock: wink:

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.