Prajitura Arlechin

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • foile
  • faina 420 gr
  • unt 280 gr
  • zahar 140 gr
  • ou 1 buc
  • sare,un varf de cutit
  • umplutura
  • gem de caise
  • galbenusuri 4 buc
  • zahar 100 gr
  • nuca macinata 2 linguri
  • stafide 1 lingura
  • coaja de lamaie 1 lingura

Mod de preparare

- se framanta un aluat rapid din toate ingredientele si se pune la frigider pentru a se intari;
- se freaca in acest timp cele 4 galbenusuri cu zaharul pana devin inspumate;
- se macina nuca si se pun stafidele la inmuiat in cogniac;

- se rade coaja unei lamai;
- se scoate aluatul de la frigider, se imaparte in doua si se intind doua foi subtirele (1/2 cm)
- se coc la 180 gradeC 10 minute sau pana se inataresc (trebuie sa ramana galbene)

- se unge pe prima foaie gemul de caise, se pune a doua foaie si se unge cu spuma de galbenusuri, peste care se presara nuca macinata, stafidele scurse si coaja de lamaie;

- se reintroduce la cuptor pana se intareste topul, la foc foarte mic.
Pofta buna! Merg excelent aceste mici prajiturele la o cana de lapte dimineata, sau la un five\'o\'clock: wink:

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu crema capuccinno

Am adus desertul de duminica.Este o prajitura delicata si foarte delicioasa :)

Prajitura cu crema capuccinno
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj