Pt. aluat: se bat spuma albusurile, apoi se adauga, treptat, zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile si sarea. Se bate totul timp de 10 minute si se pun faina, praful de copt si coaja de lamaie.
Compozitia se toarna intr-o tava, tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt, dandu-se la cuptor pana se coace.
Cand este gata se lasa sa se raceasca si se taie in 4 foi egale.
Intre timp, se prepara crema: se amesteca zaharul cu faina, apoi se toarna laptele si cafeaua. Se da la foc potrivit, amestecand bine pana se ingroasa. Se da vasul deoparte, se adauga untul, zeama de lamaie si coaja de lamaie si se lasa la racit.
Foile de prajitura se umplu cu aceasta crema, iar deasupra se presara zahar pudra si se orneaza cu fructe de sezon.
Pentru decor, multumiri speciale lui Merisor :)
Supa crema de dovlecei si rosiiAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.