Potcoave cu Gutui

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 1 ou
  • 25 g drojdia proaspata
  • 100 g zahar
  • unt pentru uns foile
  • lapte cat e necesar pt a face un aluat potrivit de tare
  • 2 - 3 gutui
  • zahar dupa gust pt calit gutuile
  • o lingurita rasa de sare
  • arome (vanilie, coaja rasa de lamaie)

Mod de preparare

Se pune drojdia la inmuiat in putin lapte caldut si o lingura de zahar, se pune faina intr-un castron, se adauga sarea, oul apoi drojdia inmuiata, se framanta adaugand lapte caldut pana cand se face un aluat nu foarte tare, ca la orice placinta. Se acopera cu un prosop si se lasa cam 1 ora la crescut, eu am pus ligheanul in cuptorul cu microunde, unde e protejat de curentii de aer.

Se rad gutuile pe razatoarea mare sa adauga zahar dupa gust, cine doreste poate pune si nuci si se pune la calit. Se ia o bucata de aluat (cam cat un mar de mare), se intinde cat mai subtire posibil, se unge foaia cu unt moale, la temperatura camerei, se taie fasii intr-o parte asa ca in foto, se pune o fasie de gutui calite si se face un sul de placinta.

Ca sa fie mai divers, eu le-am taiat in bucati si le-am dat forma de potcoave. Se mai lasa la dospit inca 30-45 minute, intr-un loc cald, inainte de a le baga la cuptorul preincalzit se ung cu unt topit amestecat cu putin zahar, se coc la foc moderat. Cand sant calde, se pudreaza cu zahar praf vaniliat.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura bicolora cu caise si branza

Desert prajitura bicolora cu caise si branza
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj