Poale in Brau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 100 gr untura (unt)
  • 4 galbenusuri
  • 100gr smantana
  • 60 gr drojdie proaspata
  • 300 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • un praf sare
  • coaja de la o lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 250 gr branz vaci
  • 2 oua
  • 50 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • stafide

Mod de preparare

Se face un aluat ca de cozonac din ingredientele respective, se pune la dospit o ora, dupa care se prepara umplutura de branza.

Se intinde aluatul pe masa data cu faina si se taie in patrate mai mari. Se distribuie umplutura peste patrate si se aduc colturile peste branza fara sa se apese.

Se ung cu ou batut si se dau la cuptorul cald 40 de minute.
Se servesc pudrate cu zahar pudra si sunt bune calde sau reci.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.