Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • 1/2 baton de scortisoara
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • Aluat:
  • 500-520 g faina (sau cat cuprinde)
  • 200 g unt
  • 50 g untura solida
  • 150 g smantana
  • 50 g zahar
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet
  • Umplutura:
  • * Mere:
  • 500 g mere curatate de coaja si seminte
  • ** Dovleac placintar:
  • 500 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • 1/2 baton de scortisoara
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • Pentr uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura zahar
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Pentru inceput se cern 300 g faina intr-un castron. Se adauga untul, untura solida, smantana, zaharul, zaharul pudra vanilat, esenta de vanilie, oul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu stins cu otet. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, adaugand faina cat cuprinde. Se formeaza o bila care se pune intr-o folie si se da la rece.

Se pregateste umplutura.

Merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie si se fierb cu zaharul, zaharul vanilat, jumatatea de baton de scortisoara si apa pana cand scad. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu jumatate de lingurita de scortisoara. Se procedeaza la fel si cu dovleacul placintar.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se imparte aluatul in patru parti egale.

Pe masa de lucru se intinde o foaie, iar la capete se pune cate un rand de mere. Foaia se ruleaza din ambele parti catre interior. Se pune cu grija intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului, rezultand doua foi umplute cu mere si doua foi umplute cu dovleac placintar.

Se unge placinta cu un galbenus amestecat cu lapte si se presara o lingura de zahar peste ea.

Se introduce tava la cuptor pana cand placinta este frumos rumenita. Se poate pudra cu zahar dupa ce se raceste.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style

Perfecte pentru o gustarica sau pentru pachetelul de la scoala!

Rulouri cu branza pufoasa cu ciuperci Delaco si chorizo- Italian Style
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj