Placinta pufoasa de post cu mere

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 150-200 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 100 g zahar +cateva linguri pentru umplutura (putem folosi alb sau brun)
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3 mere medii
  • scortisoara
  • 1 lingura miere, pentru uns

Mod de preparare

Amestecam faina cu drojdia uscata, zaharul si coaja de lamaie, apoi adaugam treptat apa. Framantam, punem esenta de vanilie, iar cand aluatul incepe sa aibe consistenta, adaugam cate putin uleiul. Framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele si obtinem o coca neteda, nelipicioasa, buna de modelat.
Lasam aluatul, acoperit, la dospit o jumatate de ora.
Merele se spala (cine doreste, le poate curate de coaja) si se taie cu ajutorul unui dispozitiv special sau manual, in 8 bucati. Cateva linguri cu zahar se amesteca intr-un castron cu scortisoara.
Intindem foaie din aluatul dospit pe blatul de lucru uns cu ulei si decupam cercuri. Pe fiecare cerc, asezam cate o felie de mar, data in prealabil prin zahar si scortisoara. Lipim marginile fiecarui cerc si le asezam intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
Mai lasam placinta sa cresca 10-15 minute, ungem cu ulei, apoi introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 30-35 minute, pana se rumeneste frumos.
Fierbinte, se unge cu miere (1 lingura de miere dizolvata in 2 linguri apa).


Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.