Mod preparare umplutura:
Se curata dovleacul de coaja si de seminte, dupa care se da pe razatoare (pe partea mai mare) si se amesteca cu zaharul. Margarina se topeste intr-o cratita pe foc, iar cand s-a topit se caleste dovleacul in aceasta. Se lasa la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana ce se evapora lichidul.
Cand este gata se ia de pe foc se adauga scortisoara si se lasa sa se raceasca.
Mod preparare aluat:
Faina se amesteca cu praful de copt, sarea si zaharul. Se face o gaura in mijloc si se adauga margarina la temperatura camerei, taiata cubulete si uleiul. Aceste ingrediente se framanta adaugand treptat apa. Dupa ce aluatul a capatat consistenta, se pune la frigider pentru 30 de minute.
Tapetam o tava (tava mea are 38x26cm) cu hartie de copt. Aluatul il impartim in doua si astfel intindem prima foaie (se intinde pe masa sau pe o planseta presarata cu faina) pe care o punem in tava si o presaram cu pesmet. Atentie: Se pune pesmet presarat pe toata suprafata acesteia!
Se adauga compozitia de dovleac si dupa aceea se presara iarasi pesmet. Se intinde si ultima foaie, dupa care se aseaza peste compozitia de dovleac. Aceasta se rupe usor din loc in loc in asa fel incat sa formam niste norisori micuti.
Placinta se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit pana se rumeneste usor.
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se pudreaza cu zahar pudra cu ajutorul unei strecuratoare si se portioneaza bucatele potrivite.
Pofta buna!
Basbousa este o prajitura insiropata specifica Orientului Mijlociu si tarilor din Africa de Nord. Aceasta prajitura se face...
Basbousa (reteta video)Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj