Placinta de Dovleac (de Post)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 gr faina
  • 100 gr margarina
  • 150 gr zahar
  • 100 ml apa
  • 20 ml ulei
  • 5 gr praf de copt
  • un varf de cutit sare
  • pesmet
  • Umplutura:
  • 1 dovleac turcesc (potrivit)
  • 200 gr zahar
  • 150 gr margarina
  • o lingurita scortisoara
  • zahar pudra

Mod de preparare

Mod preparare umplutura:
Se curata dovleacul de coaja si de seminte, dupa care se da pe razatoare (pe partea mai mare) si se amesteca cu zaharul. Margarina se topeste intr-o cratita pe foc, iar cand s-a topit se caleste dovleacul in aceasta. Se lasa la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana ce se evapora lichidul.

Cand este gata se ia de pe foc se adauga scortisoara si se lasa sa se raceasca.

Mod preparare aluat:
Faina se amesteca cu praful de copt, sarea si zaharul. Se face o gaura in mijloc si se adauga margarina la temperatura camerei, taiata cubulete si uleiul. Aceste ingrediente se framanta adaugand treptat apa. Dupa ce aluatul a capatat consistenta, se pune la frigider pentru 30 de minute.

Tapetam o tava (tava mea are 38x26cm) cu hartie de copt. Aluatul il impartim in doua si astfel intindem prima foaie (se intinde pe masa sau pe o planseta presarata cu faina) pe care o punem in tava si o presaram cu pesmet. Atentie: Se pune pesmet presarat pe toata suprafata acesteia!

Se adauga compozitia de dovleac si dupa aceea se presara iarasi pesmet. Se intinde si ultima foaie, dupa care se aseaza peste compozitia de dovleac. Aceasta se rupe usor din loc in loc in asa fel incat sa formam niste norisori micuti.

Placinta se pune in cuptorul preincalzit si se lasa la foc potrivit pana se rumeneste usor.
Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se pudreaza cu zahar pudra cu ajutorul unei strecuratoare si se portioneaza bucatele potrivite.
Pofta buna!

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Parteneri
Bucataras.RO

Desert biscuiti cu smantana fermentata

Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie...

Desert biscuiti cu smantana fermentata
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.