Placinta de Dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g dovleac
  • 2 oua
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar ulei
  • 3 linguri zahar pt foi
  • 150 g zahar pt umplutura
  • faina cat cuprinde (cam 600 g)
  • 50 g unt
  • 1 praf de copt
  • Mirodenii (zahar vanilat, esenta de vanilie)

Mod de preparare

Primul pas este acela de a rade dovleacul (eu l-am avut ras si congelat) si de a-l pune intr-o cratita cu zaharul. Acesta se caleste pe foc potrivit, dupa ce il luam de pe foc adaugam esenta de vanilie si il lasam sa se raceasca.

Separat se adauga ouale, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si se amesteca. Punem praful de copt si faina cat cuprinde, apoi framantam aluatul si il impartim in doua, pentru a face doua foi. Intre timp dam drumul la cuptor si ungem o tava cu untul.

Asezam prima foaie intinsa bine, iar dupa acea punem dovleacul (daca acesta si-a lasat zeama, pe prima foaie punem putin gris). Peste dovleac punem cea de a doua foaie si o intepam cu furculita.

Se da la cuptor la foc potrivit. La sfarsit se poate pudra cu zahar.
Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.